Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Back to nature

Eva Spigt & Nicola Dow
€ 20.99

Niet alleen terug naar de Nederlandse natuur, maar ook naar je eigen natuur! Eva en Nicola hebben een aantal van de mooiste wandelingen in Nederland uitgekozen en bijbehorende activiteiten en een stukje persoonlijke ontwikkeling eraan toegevoegd. Zo komen lichaam en geest aan bod.


De Om & Gods wegen

Willem Jan Otten & Marijke Schermer
€ 12.50

2 nieuwe deeltjes uit de Terloops wandelserie van Van Oorschot. Willem Jan Otten loopt een rondje om de Sloterplas en Marijke Schermer verkent de Kloosterweg in Noord-Brabant. Geloof speelt een rol maar geen hinderlijke en het wandelen leidt bij beiden tot beschouwingen op het leven en observaties van de omgeving.


Magneetje

Milja Praagman
€ 15.99

Mantra voor een kleine worm

 

Wanneer iemand zegt,

dat je iets niet kunt,

luister niet

gum het uit je hoofd.

Steek je tong uit.

Wanneer je iets wil,

ga het doen en proberen,

alles kun je leren!

 

En meer van dit soort grappige mooie gedichten en versiert met schitterende illustraties.


The long way home of Ivan Putnik, truck driver

€ 16.00

TIP! Een imaginaire reis door Siberié samengesteld uit gevonden foto's. Op een wonderlijke manier lijken de foto's het verhaal te vertellen van 1 persoon.


Du pain, du vin, du vélo

Ken Lambeets
€ 25.99

Achter de wat flauwe titel huist een leuk boek vol informatie voor heerlijke fietstochten door de Franse wijnstreken. Maar wanneer je alle wijntips in dit boek ter harte neemt, zal er van fietsen weinig komen.


Parwana

Durkhanai Ayubi
€ 27.99

Afghanistan en koken, niet iedereen zal deze twee zaken onmiddellijk met elkaar verbinden, maar in dit boek gebeurt het. En hoe! De heerlijkste familierecepten doorvlochten met verhalen uit de Afghaanse cultuur. Sfeervol en verrassend kookboek.


Joop en Kornelis

J.M.A. Biesheuvel
€ 9.50

Bijzonder leuke uitgave van het voetbalverhaal van Maarten Biesheuvel en geïllustreerd door Joost Swarte.


Eregalerij van de Nederlandse fotografie

€ 30.00

Niet alleen een dwarsdoorsnede van 180 jaar Nederlandse fotografie, maar ook een topselectie van bijzondere foto's die onderscheidend en grensverleggend waren en zijn.


Enjoying wild herbs

Nat Mady & Catmouse
€ 10.25

Introductie tot de wonderlijke wereld van de kruiden. Hoe verzamel je kruiden en hoe gebruik je kruiden en hoe leef je met kruiden. Allemaal in dit sympathieke boekje.


Onze Koreaanse keuken

Jordan Bourke & Rejina Pyo
€ 13.75

Opnieuw onder de aandacht! Ruim 100 recepten uit de wat minder bekende, maar daarom niet minder lekkere, Koreaanse keuken. Een eetbeleving voor een alleszins redelijke prijs.


Verlaten oorden

Cal Flyn
€ 24.99

Een reisboek, maar wel één van de sombere soort. De schrijver bezoekt plekken die door de mens verlaten zijn zoals Tsjernobyl, de spookwijken in Detroit, Zone Rouge bij Verdun in Frankrijk. Een beklemmend maar fascinerend boek die de veerkracht van de natuur laat zien. Wanneer de mens is vertrokken, overwoekert flora de ruïnes van onze beschaving en heeft de fauna eindelijk rust. (John)


Het zwarte koninkrijk

Szczepan Twardoch
€ 22.99

Van deze Poolse bestseller-auteur verscheen twee jaar geleden De Koning. Het zwarte koninkrijk is hier het vervolg op. Denk aan Amerikaanse maffiafilms, maar dan in Warschau in de jaren dertig van de twintigste eeuw. Twardochs stijl is krachtig en snel. Het verhaal heeft veel vaart. Hij weet spanning op te bouwen en schrijft met humor. Voor mij een ideaal vakantieboek. (Alek)


Het Bamboemeisje

Edward van de Vendel & Mattias de Leeuw
€ 22.50

Een wonderschone uitgave met illustraties, geïnspireerd op kalligrafie en Japanse prenten. Het verhaal is gebaseerd op een 10de eeuwse liefdesvertelling. Een geweldig boek voor kinderen van 8-12 jaar om zelf te lezen op vakantie, maar samen lezen kan natuurlijk al met kleiner kroost. Deze zomer gaat hij bij mij ook in de koffer mee. Genieten! (Lenya)


Kookbijbels zomeractie

€ 25.00

TIP! Een flink aantal kookbijbels is in prijs verlaag. Onder andere De Bijbel van de Thaise keuken, maar ook die van de Nederlandse, de Franse, de Italiaanse, de Japanse, en de Indonesische zijn tijdelijk te koop voor slechts € 25,00


Voor de gek! - follies in Nederland

Edith Gerritsma & Andrea Hijmans
€ 34.95

Raar, onverwacht en vaak maf, maar ook  decoratief, kunstzinnig of ludiek. Dwaasbouw noemen de makers van dit boek dit soort onnuttige bouwwerken, doelloze architecteur. Zij ondernamen een speurtocht door Nederland en vonden een boek vol follies.


Zomeractie!

toffe titels voor 15 euro
€ 15.00

En 2 voor 25 euro. Fijn deze zomeractie van Singel Uitgeverijen met titels als Platform/Houellebecq; Moord op de moestuin/Nicolien Mizee; Benedenwereld/Macfarlane en nog wat meer.


De Wandelgang

€ 4.95

Nr 2 van het officiële Wandelclub-clubblad met o.a. Diederik Ebbinge, Nico Dijkshoorn en Marieke Lucas Rijneveld over het genot van wandelen.


Ellen Thorbecke - Van Peking tot parijs

Ruben Lundgren
€ 45.00

Het unieke verhaal van fotografe Ellen Thorbecke (1902-1973).  Het boek toont een zeldzaam beeld van het dagelijks leven in Beijing, Shanghai, Hongkong, Parijs en het Midden-Oosten in de jaren dertig en veertig.


Robby Muller

Polaroid - Flora
€ 30.00

TIP! Als cinematograaf werkte hij met o.a. Wim Wenders, Jim Jarmusch en Steve McQueen. In dit boek de Polaroids van de 'Master of light'.


Taart ende koek

Maartje Borst
€ 29.99

Kookboek vol vegan lekkernijen. Recepten waarmee je met simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten de lekkerste, luchtigste en smeuïgste heerlijkheden maakt. Geweldig lekker en ook nog eens vegan.


Maandag
12:00 - 18:00

Dinsdag
10:30 - 18:00

Woensdag
10:30 - 18:00

Donderdag
10:30 - 18:00

Vrijdag
10:30 - 18:00

Zaterdag
10:00 - 17:30

Zondag
12:00 - 17:00