Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Stille sneeuwval

Junichiro Tanizaki
€ 17.50

Onze tip van de week! Magnifiek literair portret van een familie in het vooroorlogse Japan.


Inventaris van enkele verliezen

Judith Schalansky
€ 26.99

Het oog ziet en het verstand vult aan. Over leegte en de onvergankelijke kracht van het verhaal. Eerder verscheen van Schalansky het prachtige Pocketatlas van afgelegen eilanden.


Niksen

Olga Mecking
€ 20.00

Het lijkt heel makkelijk maar het valt toch niet mee. Daarom dit handzame boekje over de kunst van het nietsdoen voor mensen die zich geen raad weten.


Zij namen het woord

Margot Dijkgraaf
€ 19.99

Colette, Françoise Sagan, George Sand, Simone de Beauvoirportretten, allemaal uitzonderlijke, schrijvende Franse vrouwen. Margot Dijkgraaf schetstportretten van schrijfsters uit de 17e tot de 21e eeuw die niet bang waren hun mening te geven, taboes te doorbreken en de barricaden op te gaan.


Alles wat was

Stine Jensen
€ 18.99

Aan de hand van herkenbare situaties, waargebeurde anekdotes en filosofische wijsheden geeft Stine kinderen inzichten en tips om met verlies of verandering om te gaan.


Bloot

Ted van Lieshout
€ 20.00

Onze tip van de week! De pornoverzameling van het Vaticaan, de billen van God en de penisboom, dit en nog veel meer komt aan bod in Bloot, de emailwisseling tussen Ted en Frank. Tenminste, als Frank bestaat.


De Poezenkrant #65-66

€ 10.00

Hoera, een nieuwe Poezenkrant! En dit keer dubbel feest want het betreft een dubbelnummer. Een 'gewone' Poezenkrant met alle actuele wetenswaardigheden op poezengebied en als extra viert de Poezenkrant dat Felix de Cat 100 jaar is. Wat een feest!


Durf te falen

Elizabeth Day
€ 20.99

Van de schrijfster van Het feest 'something completely different'. Day heeft een podcast waarin ze bekende personen bevraagt over hun missers en blunders. Dit boek gaat over haar eigen miskleunen in het leven. Leerzaam leesvoer.


Blauw, rood, groen en goud

Ben Street
€ 15.99

48 schilderijen en hemelsblauw, sensueel rood, gifgroen en glinsterend goud, dit zijn de ingrediënten waarmee de schrijver kort en bondig een overzicht geeft van de geschiedenis van de kunst.


Tens

Tom de Geeter
€ 25.00

Lijstjes maar dan anders. Illustrator Tom de Geeter laat zien en schrijft op door wie hij is beïnvloed. Mooi en bijzonder.


Sfinx - dertien essays over de man

€ 19.99

Dertien mannelijke essayisten over onderwerpen als vriendschap en loyaliteit, ongenaakbaarheid en kwetsbaarheid, macht en kracht en de complexiteit van mannelijkheid. Tja, het valt ook allemaal niet mee. Met essays van onder anderen Mohammed Benzakour, Maxim Februari, en Lotfi El Hamidi.


New York Legs

Stacey Baker
€ 7.95

"When Stacey Baker spots a good pair of legs, she has to move quickly." Stacey struint de straten van New York af met haar iPhone in de aanslag. Het resultaat is opzienbarend en niet bepaald een doorsnee verzameling benen.


Nederland in stukken

Maarten van der Graaff
€ 21.99

Poëzie op de verbrokkelde restanten van boekhandel De Rooie Rat in Utrecht.


Van de zoon en de zee

Pkieter Boskma
€ 21.99

Bedwelmende bundel vol spiegelingen en dwarsverbanden.


Er is een band die rapemachine heet

Levina van Winden
€ 19.99

Hier wordt stevig uitgehaald. Met lef en ironie bijt de dichter van zich af.

'Is dat een biertje in je hand of ben je gewoon blij om me te zien?'


Godface

Asha Karami
€ 22.99

Asha Karami leerde in haar eerste zeven levensjaren vier talen, geen van alle beschouwt ze als haar moedertaal. Ze veranderde reeds drie keer van naam en ook haar geboortedatum is een complex verhaal. Maar het gaat natuurlijk om de poëzie en die is prachtig.


Winterlaken

Mischa Andriessen
€ 19.99

Volg het spoor terug van een liefde naar onheilsoorden, maar ook naar de jeugd toen alles nog zorgenvrij was; en dat alles in bedrieglijk kalme dichtregels.


Milo''s eerste voelboekje in zwart-wit

Faye Williamson
€ 12.99

Voorlezen is goed en moet, maar voelen is ook belangrijk! Ideaal voor baby’s en peuters.


Aladdin

Sjoerd Kuyper
€ 17.95

Voor deze sprankelend moderne versie van de beroemde vertelling over Aladdin en de wonderlamp stofte Sjoerd Kuyper het oorspronkelijke verhaal flink af. Elk van de achttien hoofdstukken in dit boek werd geïllustreerd door een vooraanstaand kinderboekillustrator.


De weglopers

Ulf Stark
€ 17.99

Opa is een ruwe bonk met een gouden hart die in het ziekenhuis belandt. Klein-Gottfried bedenkt een plan om opa uit het ziekenhuis te laten ontsnappen. Dit is het laatste boek van Ulf Stark en een heerlijk leesboek voor de jeugd.


Take a break

Sara van Geloven
€ 20.00

Sabatical of een tussenjaar? Leuk, maar wat ga je dan doen? Een boek vol met tips voor de ultieme wereldreis.


Maandag
12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 20:00

Zaterdag
10:00 - 17:30

Zondag
13:00 - 17:30