Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Rotterdam/Dresden

Otto Snoek
€ 33.00

Onze tip van de week! Panoramafoto's van beide steden worden naast elkaar geplaatst en de overeenkomsten zijn opvallend. Beide steden zijn in WOII gebombardeerd en allebei zijn ze herbouwd en nu dynamische stedelijke centra. Snoek verbindt de geschiedenis van beide steden met zijn foto's.


Ilyas

Ernest van der Kwast
€ 22.99

De nieuwe roman van de schrijver van Mama Tandoori en De IJsmakers is ook weer een heerlijk verhaal waarin humor, drama en ontroering in elkaars verlengde liggen


Van Oorschot 75 jaar

Van Oorschot koop je blind
€ 5.99

In het kader van Uitgeverij Van Oorschoot 75 jaar uitgegeven. Een envelop met daarin een boekje met een kort jubileumverhaal van bijvoorbeeld Stephan Enter, Otto de Kat, Jannie Regnerus, Marijke Schermer of een van de andere negen schrijvers.


Petite Passport #2

€ 20.00

'Slow down and take it all in' met dit magazine vol plaatsen en plekken van schoonheid. Je zou gelijk het vliegtuig in willen springen en de hotels, de cafés, de musea en de steden willen bezoeken, maar vooralsnog moeten we het doen met de foto's en de beschrijvingen, en wegdromen.


Gloei!

Edward van de Vendel
€ 22.50

Bundel met interviews met jongeren die vertellen over liefde, woede, ambities en geaardheid. Allemaal anders en hier en daar hetzelfde. Mooie, ontroerende verhalen en elk interview wordt voorafgegaan door een gedicht van Edward van de Vendel en een getekend portret door Floor de Goede.


Earthlings

Sayaka Murata
€ 14.95

Verschenen in Engelse vertaling van de schrijfster van Convenience Store Woman een verhaal over vriendschap en trouw in de meest buitenissige omstandigheden.


Koot en Bie Encyclopedie

Richard Groothuizen
€ 39.99

Van Geilneef tot De Vieze Man, van Cor van der Laak tot Meneer Foppe. De schrijver heeft minitieus alle typetjes die Kees van kooten en Wim de Bie hebben vormgegeven gecatagoriseerd, op alfabet gezet en per aflevering gerangschikt. Bovendien ook nog overvloedig voorzien van leuke informatie. Deze heidense klus is prachtig uitgegeven en een schitterend eerbetoon aan de meesters van de satire en de ironie. 


De vrijheid van drinken

Alek Dabrowski
€ 17.50

Een kroegentocht langs Rotterdamse cafés waarvan sommige er nog zijn en andere 2020 niet hebben gehaald. Dabrowski deelt zijn herinneringen aan de avonden en nachten die hij doorbracht in cafes, bars, jeugdhonken en overige schuilplaatsen voor dranklustigen. De anekdotes en treffende beschrijvingen laten de lezer in melancholie en verlangend naar een goed glas achter.


Hoe alles begon

Bouwine Bergsma & Adriaan Bijloo
€ 22.00

Een grote knal en het feest kon beginnen. Van oerknal tot waar we nu zijn wordt uit de doeken gedaan in dit riant geïllustreerde boek over de geschiedenis van de aarde. 


Modern one sketch a day

€ 19.95

Prachtig schetsboek in dagboekvorm. Elke dag een halve pagina voor een tekening van iets opmerkelijks of doodgewoons.


For your eyes only

Wim de Jong
€ 30.00

Een collectie blootfoto's. Van glamourportret tot huis-, tuin- & keuken-pin-up, alles uit de verzameling van de schrijver die we kennen van o.a. Stadskookboek Rotterdam, Met de mannen en Op de fiets. Ook te zien in de Kunsthal.


Flavour

Ottolenghi
€ 32.00

Een nieuw kookboek van kookgoeroe Ottolenghi is altijd een feest. Weer boordevol recepten vol groentes en kruiden. Mooie omslag ook. De kleurige rokken van de ui voel je onder je vingers bobbelen


De gijzelaar en de bastaard

Arend van Dam
€ 15.99

Filips Willem, de dertienjarige zoon van Willem van Oranje, wordt meegenomen door soldaten. De Spaanse koning noemt hem zijn ‘speciale gast’, maar Filips Willem weet wel beter: hij wordt gegijzeld. Een krachtig waargebeurd verhaal over familie, loyaliteit en identiteit ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog.


Dummie de Mummie deel 0 Een jonge prins in het oude Egypte

Tosca Menten
€ 12.50

De voorgeschiedenis van Dummie. Ook nu weer met een goed plan dat anders uitpakt.


De Gorgels en toen?

Jochem Myjer
€ 9.99

Leuk Gorgelboekje met een nieuw verhaal en waarin je je eigen geschiedenis kan opschrijven.


De ergste juffen en meesters van de wereld

David Walliams
€ 22.95

Standaardwerk dat in geen enkele kinderboekenkast mag ontbreken.


Dog Man en de vlooienkoning

Pilkey
€ 14.99

Als de kwaadaardige Biggie opduikt met zijn team van slechteriken, komt Dog Man in actie, want Biggie wil Kleine Karel vernietigen. Bloed, zweet en tranen in de nieuwe Dog Man.


Zo houd je moed in een tijd van verdeeldheid

Elif Shafak
€ 6.99

Een helder en bemoedigend pleidooi voor optimisme waarmee schrijfster Elif Shafak ons een hart onder de riem steekt in deze verwarrende en somber stemmende tijd.


De Drakenberg

Paul van Loon
€ 15.50

Dolfje Weerwolfje reist naar Japan en beleeft spannende avonturen met sluwe rode vossen en een draak die op het punt staat te ontwaken.


De Toverberg

Thomas Mann
€ 20.00

Hans Castorp die in plaats van drie weken op bezoek voor zeven jaar in het sanatorium verblijft. Dat was nog eens een quarantaine! Weergaloze wereldliteratuur in de recente vertaling van Hans Driessen. Nu te koop voor een wel heel schappelijke prijs.


Maandag
12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 19:00

Zaterdag
10:00 - 17:30

Zondag
13:00 - 17:30