Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Metropolis

Ben Wilson
€ 49.99

Lekkere dikke pil van een boek over de geschiedenis van het stadsleven. De schrijver neemt ons mee op een kleurrijke reis van Uruk, de eerste stad in 5000 v.C naar het oude Athene, het negende eeuwse Bagdad, Londen, Amsterdam Parijs, New York en zelfs naar de recente metropool Shanghai.


De wonderbare reis van Nils Holgersson

Selma Lagerlof
€ 25.99

Gouden griffel winnares Bette Westera vertelt dit klassieke jeugdboek en de Gouden Penseel winnaar Martijn van der Linden verzorgde de adembenemende illustraties.


Stinkhond is verliefd

Colas Gutman & Marc Boutavant
€ 9.99

Zij houdt alleen van poedels, maar hij heeft de 'Gids voor verleiders'. Lang leve stinkhond! (Al ruikt haar naar sardientjes)


Rotkat

Janneke Schotveld & Milja Praagman
€ 14.99

Rotkat wil geen baasje meer, liever is hij vrij en blij. Mooi zo, maar dat is wel oppassen geblazen!


Enough Magazine

€ 15.00

Een nieuw tijdschrift dat zich richt op eten, kunst & cultuur en duurzaam & lokaal Een prima combinatie en het is ook nog eens prachtig vormgegeven. Inmiddels is het 2e nummer, de lente-editie, verschenen met o.a. fotografie, poëzie, spek & bonen.


De vliegenval

Fredrik Sjöberg
€ 15.00

TiP! Een boek over vliegen? Ja, een boek over vliegen, maar meer nog een boek over het leven van Sjöberg. Hij schrijft over zijn  jeugd in Zweden, zijn reizen en zijn ontmoetingen met andere wetenschappers. Boeiend en zeer de moeite van het lezen waard.


Life Before Social Media

Toby Triumph
€ 19.95

Geen boek maar een legpuzzel van 1000 stukjes! Van de hand van de Britse illustrator Toby Triumph en bestaande uit gedetailleerde handgetekende stukken met een scherp randje, waarin personages, typografie en speelse zinnen zijn verwerkt.


Strange Beauty

Erwin Olaf
€ 47.95

TIP! Verschenen naar aanleiding van onder andere de overzichtstentoonstelling in Duitsland. Inclusief recent werk waarvan enkele foto's speciaal voor deze tentoonstelling (Buiten! In de natuur!) zijn gemaakt.


De fundamenten

Ramsey Nasr
€ 16.99

Ramsey Nasr legt de samenleving langs de meetlat en we schieten op vele manieren tekort. We zijn in de val getrapt van greed is good. Maar hoe hervinden wij ons? Een indringende hartenkreet.


I used to have a plan

Alessandra Olanow
€ 18.95

Alle plannen zijn losgelaten en wat nu? Inhale/exhale blijft belangrijk, slechte ideeën genoeg, maar dit is een boekje met heel veel leuke tips, humor & hart onder de riem, en mooie, grappige tekeningen.


Woorden van papier

Chantal van Heeswijk
€ 27.50

Schrijven, beeld, vorm en materiaal komen samen in dit nieuwe boek van Chantal van Heeswijk. Haar liefde voor taal verbeeldt ze op een poëtische en humoristische wijze. Mooi nieuw werk in boekenjasje.


Besmette Stad

€ 18.00

Vrij naar Bezette Stad van Paul van Ostaijen,dat ruim 100 jaar geleden verscheen, schrijven en dichten (en tekenen) onder anderen Ilja Leonard Pfeijffer, Sanneke van Hassel, Maud Vanhauwaert. Alfred Schaffer en Ellen Deckwitz hun onrust, gerief en boosheid van zich af.


Gek, gaaf, geweldig!

Tim Flannery
€ 19.95

Een heleboel vragen over dieren worden in dit boek beantwoord. Professor Tim Flannery is als sinds zijn vierde jaar in de ban van dieren en fossielen en deelt met dit boek zijn kennis en avonturen.


Wanderlust

€ 39.99

Legendarische wandelroutes in Europa, beschreven en voorzien van allerlei informatie en veel fotomateriaal. Heerlijk boek om thuis lekker door te bladeren, te lezen en bij weg te dromen.


Gerard Unger - Life in letters

Christopher Burke
€ 45.00

Een overzicht van de lettertypes die Gerard Unger heeft ontwerpen en tevens een beschrijving van zijn leven, en een geschiedenis van het moderne letterontwerpen.


Comida Mexicana

Rosa Cienfuegos
€ 25.95

TIP! Tortilla’s, salsa verde of roja en frijoles charros, maar ook carnaches, het Mexicaanse straateten staat er in. Kortom, een kookboek met echt Mexicaans eten. Bovendien zijn de recepten ook goed behapbaar voor de wat minder getalenteerde keukenprins of -prinses.


Over ziek zijn/On being ill

Virginia Woolf
€ 10.00

Fucking Good Art brengt een onofficiele vertaling in combinatie met de originele tekst van de overpeinzingen over de gevaren en de voordelen van het ziekbed van iemand die er verstand van had en ook nog eens verschrikkelijk mooi kon schrijven.


Smaak van Rotterdam

€ 25.00

41 lokale gerechten van de deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival, maar wel met een Rotterdamse twist. Daar zorgt topchef Terry Prime voor. Daarbij is dit boek een gids voor de stad Rotterdam met zijn 175 nationaliteiten waarbij het eten verbindt en verbroedert. Er is ook een Engelse editie op leverbaar.


De Groef & Wat er werkelijk is

Maartje Wortel & Nelleke Noordervliet
€ 12.50

Twee nieuwe deeltjes in de wandelreeks van Uitgeverij Van Oorschot. Ditmaal vertelt Maartje Wortel over haar dagelijkse wandeling in het Amsterdamse Oosterpark en in het andere deel trekt  Nelleke Noordervliet de kaplaarzen aan om in het zuidwesten van Ierland een eeuwenoud voetpad te betreden.


De echo van mijn voetstappen

Daniël Dee
€ 19.50

Het logboek van een man die als enige achterblijft. Mens en dier zijn verdwenen en om de eenzaamheid de baas te kunnen, begint Nico ter Waarbeek een logboek. Een echte Rotterdamse roman van de ex-stadsdichter Daniël Dee.


Maandag
12:00 - 18:00

Dinsdag
10:30 - 18:00

Woensdag
10:30 - 18:00

Donderdag
10:30 - 18:00

Vrijdag
10:30 - 18:00

Zaterdag
10:30 - 17:30

Zondag
12:00 - 17:00