Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Woorden van papier

Chantal van Heeswijk
€ 27.50

Schrijven, beeld, vorm en materiaal komen samen in dit nieuwe boek van Chantal van Heeswijk. Haar liefde voor taal verbeeldt ze op een poëtische en humoristische wijze. Mooi nieuw werk in boekenjasje.


Besmette Stad

€ 18.00

Vrij naar Bezette Stad van Paul van Ostaijen,dat ruim 100 jaar geleden verscheen, schrijven en dichten (en tekenen) onder anderen Ilja Leonard Pfeijffer, Sanneke van Hassel, Maud Vanhauwaert. Alfred Schaffer en Ellen Deckwitz hun onrust, gerief en boosheid van zich af.


Gek, gaaf, geweldig!

Tim Flannery
€ 19.95

Een heleboel vragen over dieren worden in dit boek beantwoord. Professor Tim Flannery is als sinds zijn vierde jaar in de ban van dieren en fossielen en deelt met dit boek zijn kennis en avonturen.


Wanderlust

€ 39.99

Legendarische wandelroutes in Europa, beschreven en voorzien van allerlei informatie en veel fotomateriaal. Heerlijk boek om thuis lekker door te bladeren, te lezen en bij weg te dromen.


Gerard Unger - Life in letters

Christopher Burke
€ 45.00

Een overzicht van de lettertypes die Gerard Unger heeft ontwerpen en tevens een beschrijving van zijn leven, en een geschiedenis van het moderne letterontwerpen.


Comida Mexicana

Rosa Cienfuegos
€ 25.95

TIP! Tortilla’s, salsa verde of roja en frijoles charros, maar ook carnaches, het Mexicaanse straateten staat er in. Kortom, een kookboek met echt Mexicaans eten. Bovendien zijn de recepten ook goed behapbaar voor de wat minder getalenteerde keukenprins of -prinses.


Over ziek zijn/On being ill

Virginia Woolf
€ 10.00

Fucking Good Art brengt een onofficiele vertaling in combinatie met de originele tekst van de overpeinzingen over de gevaren en de voordelen van het ziekbed van iemand die er verstand van had en ook nog eens verschrikkelijk mooi kon schrijven.


Smaak van Rotterdam

€ 25.00

41 lokale gerechten van de deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival, maar wel met een Rotterdamse twist. Daar zorgt topchef Terry Prime voor. Daarbij is dit boek een gids voor de stad Rotterdam met zijn 175 nationaliteiten waarbij het eten verbindt en verbroedert. Er is ook een Engelse editie op leverbaar.


De Groef & Wat er werkelijk is

Maartje Wortel & Nelleke Noordervliet
€ 12.50

Twee nieuwe deeltjes in de wandelreeks van Uitgeverij Van Oorschot. Ditmaal vertelt Maartje Wortel over haar dagelijkse wandeling in het Amsterdamse Oosterpark en in het andere deel trekt  Nelleke Noordervliet de kaplaarzen aan om in het zuidwesten van Ierland een eeuwenoud voetpad te betreden.


De echo van mijn voetstappen

Daniël Dee
€ 19.50

Het logboek van een man die als enige achterblijft. Mens en dier zijn verdwenen en om de eenzaamheid de baas te kunnen, begint Nico ter Waarbeek een logboek. Een echte Rotterdamse roman van de ex-stadsdichter Daniël Dee.


Tummie #2

€ 19.90

Magazine voor de enthousiaste eter. Chefs, kunstenaars en wetenschappers over smaak, geur of ingrediënt. Het thema van deze Tummie is Heet: alles wat pittig is.


De grote vertraging

€ 17.50

We wandelen de corona van ons af! Filosofen, wetenschappers en schrijvers schrijven en beschrijven de wandelwoede van het afgelopen jaar.              


De tuinjungle

Dave Goulson
€ 15.00

De leukste bioloog van Engeland stort zich in de tuinjungle en komt met goede tips en wilde ideeën.


Insectenrijk

Aglaia Bouma
€ 22.99

30 jaar geleden werd de schrijfster gestoken door de Europese hoornaar. Ze overleefde het ternauwernood, en hield er een insectenfobie aan over. Maar ze veranderde haar fobie in een gepassioneerde fascinatie voor insecten.


Zelf je tuin beplanten

Modeste Herwig
€ 24.99

Er zijn tuineigenaren die kiezen voor makkelijk en de tuin betegelen. Slecht plan, slecht voor bloemen en insecten, slecht voor de waterhuishouding. Daarom tegels eruit en planten erin, en dit boek kan je daarbij helpen.


Beleef het bos

Peter Wohlleben
€ 17.50

Een gids van boswachter, schrijver en bomenliefhebber Peter Wohlleben. Paddenstoelen, insecten, planten, bloemen en ... bomen beschrijft hij op een onconventionele en grappige manier en hij strooit met allerlei interessante feiten.


Solo

Rebecca Seal
€ 22.99

Handige gids voor zzp'ers, freelancers en zelfstandig ondernemers die alles alleen moeten doen en wel wat hulp kunnen gebruiken.


Graa Boomsma

Niemand is waterdicht
€ 39.99

Biografie van Bert Schierbeek die aan de wieg stond van de Vijftigers, De Bezige Bij en samenwerkte met tal van kunstenaars. Een prachtige gedetailleerde beschrijving van een kleurrijk en vernieuwend schrijver.


Parkplan

Wout Waanders
€ 19.90

De winnaar van de C. Buddingh'-prijs voor het beste poëziedebuut van het afgelopen jaar. "In Parkplan komt in toegankelijke verzen het leven van alledag aan bod: soms grappig, dan weer keihard", aldus de jury die bestond uit Ellen Deckwitz, Mylo Freeman en Ilke Froyen.

 

Maandag
12:00 - 18:00

Dinsdag
10:30 - 18:00

Woensdag
10:30 - 18:00

Donderdag
10:30 - 18:00

Vrijdag
10:30 - 18:00

Zaterdag
10:30 - 17:30

Zondag
12:00 - 17:00