Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Fred het Hert

Pépé Smit
€ 7.90

Onze tip van de week! Mini editie van het heel erg eigenwijze hert. Leerzaam boekje voor eigengereide types.


Hemelse hummus

Dunja Gulin
€ 10.99

Lekkere romige kikkererwtenspread in dertig variaties.


Het stad in mij

Maud Vanhauwaert
€ 37.50

Meer dan een dichtbundel. Meer een bouwwerk van boek. Poëzie, fotografie, overdenkingen, oprispingen en bekenningen van de hand van de voormalige stadsdichter van Antwerpen.


Rotterdam vanuit de wolken

Bart Hofmeester
€ 39.95

Bart Hofmeester was een van de pioniers van de commerciële luchtfotografie. Uit het Hofmeesterarchief is een prachtige selectie gemaakt van luchtfoto's uit de periode 1950-1990. Vanuit de lucht is goed te zien hoe Rotterdam herstelt, ontwikkelt en bloeit.


Leeuwen op de Coolsingel

Paul van de Laar
€ 19.95

80 jaar geleden vond het bombardement op de binnenstad van Rotterdam plaats. Paul van de Laar zette een aantal ongelofelijke verhalen over het bombardement op een rij.


Gespiegeld in een gouden oog

McCullers
€ 18.99

Een beklemmend en ontroerend verhaal dat bij verschijnen in 1941 werd bestempeld als immoreel en obsceen. Lezen dus! Van de schrijfster van Het hart is een eenzame jager en De ballade van het treurige café.


Natural Enemies Of Books: A Messy History Of Women In Printing And Typography

€ 15.50

Bewerkt door het feministisch grafisch ontwerpcollectief MMS, bevat de publicatie nieuw opgedragen essays en gedichten, en herdrukken van het originele boek en andere publicaties.


House for sale

Michael Meredith & Hilary Sample
€ 44.20

‘Huizen te koop’, door architecten Michael Meredith en Hilary Sample transformeert deze zoektocht in een reisroute door een reeks huizen ontworpen door grote namen in de architectuur.


De juiste zet

Jonathan Rowson
€ 24.99

'Wat schaken je leert over het leven' is de ondertitel. In 64(!) korte hoofdstukken worden aan de hand van het schaakspel en met humor tips en levenslessen gegeven over onder andere winst en verlies, offers brengen, strategie, maar ook over een aantal onverwachte zaken. Laat je niet mat zetten!


Stille sneeuwval

Junichiro Tanizaki
€ 17.50

Magnifiek literair portret van een familie in het vooroorlogse Japan.


Bergje

Bregje Hofstede
€ 12.50

Een nieuwe serie: Van Oorschot Terloops. In elk deel neemt een schrijver je mee op zijn of haar favoriete wandeling. De eerste twee delen zijn verschenen en prachtig. In Bergje gaat Bregje Hofstede naar de Sass Songher in de Dolomieten. In Je keek te ver loop je mee met Marjoleine de Vos vanuit het Noord-Groningse Zeerijp.


Haiku

Rafael Rozendaal
€ 19.95

sit back

relax

the end is near

Jawel, haiku's of 'niet fysieke kunstwerken' zoals de schrijver ze noemt.


Rotterdam

Georgien Overwater
€ 15.99

Geniet van de hoogtepunten van Rotterdam getekend in de levendige stijl van Georgien Overwater. De gebouwen, de bruggen, de mensen, de Rotterdammers, ze staan er allemaal in.


Japan in honderd kleine stukjes

Paulien Cornelisse
€ 18.99

Reisboek voor thuisblijvers. Paulien Cornelisse deelt haar liefde voor Japan met de lezer in 100 stukjes.


Inventaris van enkele verliezen

Judith Schalansky
€ 26.99

Het oog ziet en het verstand vult aan. Over leegte en de onvergankelijke kracht van het verhaal. Eerder verscheen van Schalansky het prachtige Pocketatlas van afgelegen eilanden.


Falastin

Sami Tamimi & Tara Wigley
€ 29.99

Vol met fantastische prachtige recepten en een liefdesverklaring van de schrijvers aan Palestina, het land en zijn volk.


Niksen

Olga Mecking
€ 20.00

Het lijkt heel makkelijk maar het valt toch niet mee. Daarom dit handzame boekje over de kunst van het nietsdoen voor mensen die zich geen raad weten.


Zij namen het woord

Margot Dijkgraaf
€ 19.99

Colette, Françoise Sagan, George Sand, Simone de Beauvoirportretten, allemaal uitzonderlijke, schrijvende Franse vrouwen. Margot Dijkgraaf schetstportretten van schrijfsters uit de 17e tot de 21e eeuw die niet bang waren hun mening te geven, taboes te doorbreken en de barricaden op te gaan.


Alles wat was

Stine Jensen
€ 18.99

Aan de hand van herkenbare situaties, waargebeurde anekdotes en filosofische wijsheden geeft Stine kinderen inzichten en tips om met verlies of verandering om te gaan.


Bloot

Ted van Lieshout
€ 20.00

Onze tip van de week! De pornoverzameling van het Vaticaan, de billen van God en de penisboom, dit en nog veel meer komt aan bod in Bloot, de emailwisseling tussen Ted en Frank. Tenminste, als Frank bestaat.


Maandag
12:00 - 18:00

Dinsdag
11:00 - 18:00

Woensdag
11:00 - 18:00

Donderdag
11:00 - 18:00

Vrijdag
11:00 - 18:00

Zaterdag
10:00 - 17:30

Zondag
13:00 - 17:30