Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Sampler 2

Marie Borremans, Maureen Ghazal, Nicole Kaandorp en Yelena Schmitz
€ 12.50

Onze tip 1 van de week! Een keur aan jong schrijftalent in Sampler 2. Namen die nu nog onbekend in de oren klinken, maar dat zal niet lang meer duren!


Cacaform birds I images

Zhu Yingchun
€ 28.95

Onze tip 2 van de week! Mooi en knotsgek boek waarin vreemde vogels van grote variëteit de realiteit verstoren.


Benedenwereld

Robert Macfarlane
€ 27.50

Macfarlane kennen we van de schitterende wandelliteratuur van De Oude Wegen. In Benedenwereld duikt hij onder het aardoppervlak. Letterlijk reist hij de wereld over en daalt af in de wereld onder onze voeten. Maar Macfarlane haalt ook allerlei literatuur aan waarin de onderwereld beschreven wordt en hij verbindt dit met zijn eigen ervaringen. Schitterend boek. De Engelse editie is ook verkrijgbaar, maar alleen in een gebonden editie. 


Nerds!

Emilio Guzman & Thijs van Domburg
€ 20.00

Welkom in de wondere wereld van de nerd! Alles over nerdom en nerdisme, en daarbij staat het boek ook nog vol met handig tips. In welke volgorde moet je de films van Star Wars kijken? In dit boek staat het!


Space dogs

Martin Parr
€ 15.50

De hond ging de mens voor in de verkenning van de ruimte. Martin Parr verzamelde fotomateriaal en parafernalia van en over honden die de ruimte ingeschoten werden. Een even grappig als macaber boekje over de 'race in space' tussen de Verenigde Staten en de Sovjet Unie.


De gouden draad

Kassia St. Clair
€ 24.99

De schrijfster van Het geheime leven van kleuren heeft zich op naald en draad gestort. Het resultaat is wederom een intrigerend boek dat in dit geval de rijke geschiedenis van textiel beschrijft. 


Vrouwvolk

Marianne Pfeffer Gjengedal & Klaudia Iga Pérès
€ 39.99

In dit boek is een aantal legendarische vrouwen in woord en beeld geportretteerd en daarbij hebben de auteurs zich verdiept in eten en eetgewoontes zodat er ook tal van verleidelijke recepten te vinden zijn in dit kookkunstboek.


De scharrelaar 2019/1

€ 14.99

'Vogeltijdschrift voor lezers', de biotoop van de literaire vogelliefhebber. Met in deze editie bijdragen van o.a. Stafan Brijs, Koos van Zomeren en Jean-Pierre Geelen.


Live Green

Jen Chillingsworth
€ 12.95

Groen in een jaar! Maak in 52 stappen een switch naar een verantwoorde lifestyle.


Japanese Folk Toys

Philippe Weisbecker
€ 23.00

In Japan staat het bekend als 'kyodo gangu'. Het zijn traditionele Japanse speeltjes, kleine dieren of fantasiefiguren, van klei, hout en papier. Naast de vele afbeeldingen van de 'kyodo gangu' is in het boek een reproductie te zien van het aantekeningenboekje van de illustrator waarin hij tijdens zijn reis door Japan zijn vondsten tekende.


I know how furiously your heart is beating

Alec Soth
€ 57.00

Prachtige indringende foto's van Alec Soth in groot formaat van 30x30cm in een gebonden editie en gesigneerd door de fotograaf. 


The Worst-Case Scenario Survival Handbook

David Borgenicht
€ 17.50

Hoe voorkom je een piratenaanval; wat moet je doen wanneer een hoogspanningskabel op je auto valt, en hoe overleef je een gijzeling, het zijn maar enkele van de tientallen noodsituaties waarin een gewone burger terecht kan komen. Dit boek geeft praktische tips om te voorkomen dat je van de regen in de drup raakt. 


Observer's notebook Birds

€ 19.95

De vogelaar kan zijn of haar waarnemingen bijhouden in dit fraaie aantekeningenboek, zowel geschetst als in woord, en voorzien van een aantal mooie illustraties. 


Circular Chefs

€ 12.50

Tijd voor een nieuwe aanpak van ons consumptiepatroon! Aan de hand van vijf principes ontdek én proef je de verschillende aspecten van circulair koken. Laat je inspireren door de recepten van Circular Chefs en ga aan de slag, zodat jij kunt genieten van heerlijke guilt-free klimaatvriendelijke gerechten.


Rotterdam Vruchtbare Grond

Otto Snoek
€ 29.00

Voordat Rotterdam hoog in de lijstjes kwam te staan, was het een winderige kale stad, de Wilhelmina Pier zonder hoogbouw en op het Weena waaide het altijd. Fotograaf Otto Snoek zocht in zijn archief en selecteerde foto's uit de tijd dat Rotterdam een stad was van een ruwe grijze schoonheid. 


Kijken, proeven, denken

Thijs Lijster
€ 24.99

Denken door kunst en het kunstwerk denkt daarbij terug. Uitdagende essays om het brein aan te scherpen. Jawel, het is de Maand van de Filosofie.


Hungover

Shaughnessy Bishop-Stall
€ 18.95

De kater bestaat al zolang als de mens bestaat en nog steeds is er weinig over bekend en bestaat er geen remedie tegen. Deze schrijver bereisde de wereld om veldonderzoek te doen en probeerde elk middel om de kater te bestrijden. Als er een middel is dan staat het in dit boek.


Bubbletecture

€ 22.95

Architectuur en design waar een ventiel aan zit. Opblaasbare meubels, huizen, bestek et cetera in bijzendere en aparte vormen. Heerlijk bladeren en je verbazen over wat je ziet in deze Phaidon uitgave.


Japanese Tip

Yuki Tatsumi
€ 21.10

In Japan maken mensen de meest prachtige creaties van verpakkingspapiertjes. Tatsumi reisde door heel Japan om ze te verzamelen en selecteerde ze voor dit boek. Uit het land van origami.


De Avant-Gardisten

Sjeng Scheijen
€ 37.50

Na de Oktoberrevolutie in Rusland in 1917 leek heel even dat de verbeelding aan de macht kwam en avant-gardisten in de kunst in de Sovjet Unie ruim baan kregen. Maar al snel werden de radicale kunstenaars gemarginaliseerd en onderdrukt. Gebruikmakend van een ongehoorde hoeveelheid dagboekfragmenten, brieven, memoires en belangrijke nieuwe archiefvondsten, brengt Sjeng Scheijen de dramatische, soms hartverscheurende verhalen van deze kunstenaars weergaloos tot leven.


Maandag
12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 20:00

Zaterdag
10:00 - 17:30

Zondag
13:00 - 17:30