Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


1984

George Orwell
€ 26.95

Grafische weergave van de beroemde dystopische roman uit 1948. Nog steeds indrukwekkend, nog steeds relevant en subliem geïllusteerd door Fido Nesti.


Poems of the sea

€ 14.95

De zee neemt en de zee geeft ... poëzie. Homerus, Milton, Sylvia Plath, Coleridge en nog vele andere grote dichters over de groene geheimzinnige zee in deze handzame bundel. "The sea awoke at midnight from its sleep"


Fourteen trees of Rotterdam

Alice Ladenburg
€ 10.00

Een gids om Rotterdam mee te verkennen aan de hand van 14 bomen op verschillende locaties in de stad: de Sigaarboom aan de Provenierssingel en de Plataan op de Lijnbaan staan erin en nog 12 andere bijzondere bomen in de Rotterdamse biotoop. Mooi boekje.


Poes

€ 29.95

Poezen spelen een opvallende rol in de kunst. Als huisdier, god, reus, duivel, vrouw, muze en vriend zijn de terug te vinden in schilderijen, foto's en verhalen. Onder andere Onno Blom, Delphine Lecompte en Hannelore Franck schrijven erover en het boek is rijkelijk geïllustreerd.


Homakase

Oof Verschuren
€ 34.99

Stap voor stap, foto voor foto, échte sushi bereiden. Schitterend boek waar de thuiskok mee uit de voeten kan. Van de fotograaf van de boeken van Yvette van Boven.


The Book Lover's Bucket List

Caroline Taggart
€ 24.95

Een literaire reisgids voor Groot Brittannië vol met plekken en plaatsen waar de Britse literatuur is geschreven of zich heeft afgespeeld. Verrukkelijk boek om mee te nemen op reis of thuis in de leunstoel door te bladeren en te lezen.


Het schriftje uit Bor

Miklós Radnóti
€ 17.50

De Hongaarse dichter werkte als Joodse dwangarbeider in de kopermijnen van Bor en werd in november 1944 tijdens een dodenmars neergeschoten, vijfendertig jaar oud. Zijn lichaam vond men anderhalf jaar later terug in een massagraf. In zijn jaszak zat een schriftje waarin Radnóti de laatste weken van zijn leven gedichten had genoteerd, als ooggetuige, commentator en slachtoffer van de verschrikkingen van de Holocaust.


Mijn lichaam - groot gluurboek

€ 16.99

Een boek voor kinderen om het menselijk lichaam te ontdekken. Wat zit er onder dat elastieken huidje? Met dit boek kom je het te weten.


Zo heb ik u lief

Alfred Schaffer
€ 34.99

Bundeling van 'alle gedichten tot nu toe' van de winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2021.


de Meisjes

Annet Schaap
€ 14.99

Annet (Lampje) Schaap bewerkte 7 bekende sprookjes tot 7 verrassende vertellingen die gaan over dromen en verlangens van 7 meisjes. 7 keer mooi.


Mensen in Rotterdam

Helmuth Tjemmes
€ 25.00

Rotterdams straatbeeld van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Rotterdammers bij de HEMA, in het Kralingse Bos, kinderen aan het ravotten bij de Maashaven, op Zuid. Nostalgie in zwart,wit en grijs.


Happlify your life

Mariko Naber
€ 20.00

Laat dat klein huiselijk leed achter je en ga voor een moment van klein geluk. Hervindt geduld, vriendelijkeheid, vertrouwen in een ander (en jezelf), tevredenheid, zelfspot en ... humor. Happlify jezelf!


Wereldreizen

Anthony Bourdain
€ 25.00

Ultieme reisgids van wereldreiziger, kok, auteur en televisiepresentator Bourdain. Op enerverende wijze beschrijft hij de beste plekken in de wereld om te bezoeken, te eten en te slapen. Een levensgenieter zou je zeggen.


Toxic garden

€ 39.10

Kijken naar de fragiele schoonheid van giftige planten en daarnaast komt het inpassen van architectuur in een omgeving van planten ter spraken, plantscapes. Met een inleiding van Piet Oudolf. Een feestmaal voor het groene brein.


More ugly Belgian houses

Hannes Coudenys
€ 22.99

Geüpdatete versie van de bestseller 'Ugly Belgian houses' bevat 30 nieuwe pareltjes.


Altijd wat te vieren

€ 14.99

TIP! Feestelijke bundel met de mooiste gedichten van o.a. Annie M G Schmidt, Joke van Leeuwen, Toon Tellegen en Bart Moeyaert. De gedichten zijn prachtig geïllustreerd door gelauwerd illustrator Carll Cneut


Vanaf hier kun je de hele wereld zien

Enne Koens
€ 15.99

Op een dag vindt Deetje een brief. Hij is van iemand die iemand heel erg mist. Deetje is vastbesloten de brief te bezorgen aan de juiste persoon. Dat blijkt minder makkelijk dan ze denkt en dus schakelt ze de hulp in van haar slimme vriend Vito en haar buurjongen Kevin. Uiteindelijk leidt alles naar het mysterie van haar eigen afkomst… Origineel, intrigerend kinderboek.


De wereld op je bord

Aleksandra en Daniel Mizielinska
€ 25.99

Lekker groot bladerboek over eten, waar ingrediënten vandaan komen, gerechten uit de hele wereld en wat zijn typische smaken. Vrolijk vorm gegeven en vol met feiten, weetjes en recepten. Van de makers van de 'Atlas'.


Elke rimpel vertelt een verhaal

David Grossman
€ 17.99

Het is dinsdag en opa Amnon haalt Yotam zoals elke week op van de kleuterschool. In het café op de hoek zitten grootvader en kleinkind bij elkaar, en daar vraagt Yotam voor het eerst hoe zijn opa aan zijn rimpels komt. Elke rimpel vertelt een verhaal. Beeldschoon geïllustreerd door Ninamasina. Een cadeau van een boek.


Averno

Louise Glück
€ 22.50

‘Het is alsof je iets heel lichts tot je neemt dat tegelijk beurse plekken maakt.’ Zo omschreef dichter Radna Fabias in het dagblad Trouw de poëzie van de Nobelprijswinnaar voor de Literatuur 2020 die ze vertaalde. Mooi uitgegeven in een tweetailige editie door De Arbeiderspers.


Maandag
12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:0 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 19:00

Zaterdag
10:00 - 17:30

Zondag
12:00 - 17:00