Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Uit de eerste hand

Martin Amis
€ 34.99

Autobiografische roman van angry (niet meer zo) young man Amis. Hij biedt met dit boek een kijkje in zijn buitengewone leven met als startpunt de dood van een goede vriend. Tal van bekende namen komen voorbij: Saul Bellow, Iris Murdoch, Elizabeth Jane Howard en natuurlijk vader Kingsley.


Domein van Licht

Yuko Tsushima
€ 19.99

Na een scheiding slaat een jonge vrouw met haar tweejarige dochter een nieuwe weg in. Langzaam verliest ze de controle over haar leven. Perfect geschreven tedere roman over verlies en verlangen. Kwam oorspronkelijk in 1979 uit, maar is nu opnieuw onder de aandacht gekomen en uitgegeven.


De stotteraar

Charles Lewinsky
€ 24.99

Nieuw boek van de schrijver van Het lot van de familie Meijer. Het praten gaat de hoofdpersoon slecht af, maar het schrijven des te beter. De stotteraar schrijft voor anderen liefdesbrieven, maar schrijft zichzelf de gevangenis in. Met brieven, bekentenissen en verzonnen verhalen probeert hij weer vrij te komen ...


Het hele leven

Bart Moeyaert
€ 18.00

Mooi boekje gebaseerd op Die Schöpfung van Joseph Haydn. Eerdere delen De Schepping, Het Paradijs en De Hemel zijn nu gebundeld en prachtig geïllustreerd door Peter van den Ende (Zwerveling)


Geordende droefheid

Boudewijn Bollmann
€ 35.00

Vijftien verhalen over fotografie, Rotterdam en Gerard Reve. ‘Je boek is af, je drinkt niet meer, je hebt je rijbewijs: wat wil je verder nog voor Godsbewijs?’ (Gerard Reve, Quia Absurdum, 1973). Prachtig cahier waar je ook vrolijk van mag worden.


De magie van eilanden

Alastair Bonnett
€ 22.50

Eilanden in alle soorten en maten die langzaam verdwijnen, maar er komen ook nieuwe bij. Of het nu Texel is of een ander eiland, het blijft een fascinerend onderwerp.


Science of the Secondary 11: Banana

€ 19.50

In de 11e editie van deze uitgave van Atelier HOKO wordt de populairste vrucht van deze planeet onderzocht: de banaan. Met veel humorvolle en informatieve afbeeldingen.


Nobele wilden

Sarah Watling
€ 27.50

Geëmancipeerd, aantrekkelijk, vastberaden en gevaarlijk ‘wild’. Dichter Rupert Brooke was verliefd op alle vier, D.H. Lawrence vond ze walgelijk en Virginia Woolf kon geen hoogte van ze krijgen. De vier zusjes Olivier waren onaangepast, intelligent en hun tijd ver vooruit. Een fascinerende biografie.


Hele verhalen voor een halve soldaat

Benny Lindelauf
€ 22.50

Bij een grenspost vertellen zes broers, die op weg zijn naar het front, verhalen alsof hun leven ervan afhangt.


Miose

Derek Otte
€ 24.95

Geen literaire pretenties, geen hoogdravende voordrachten, maar Rotterdamse recht-voor-je-raappoëzie. Oog om oog en van ziel tot ziel.


Shuggie Bain

Douglas Stuart
€ 17.50

Hartverscheurend verhaal tijdens de jaren dat Iron Lady Thatcher heerste over Groot-Brittannië. Meesterlijke debuut en winnaar van de The Booker Prize 2020.


Rotterdam/Dresden

Otto Snoek
€ 33.00

Panoramafoto's van beide steden worden naast elkaar geplaatst en de overeenkomsten zijn opvallend. Beide steden zijn in WOII gebombardeerd en allebei zijn ze herbouwd en nu dynamische stedelijke centra. Snoek verbindt de geschiedenis van beide steden met zijn foto's.


Altijd dichtbij

Mark Janssen
€ 16.95

Omgaan met het verlies van een oma; dat de herinneringen ervoor zorgen dat oma er nog is. Mark Janssen vertelt het in mooie poetische teksten die zijn voorzien van prachtige zwartwit tekeningen. Een prentenboek vol troost en hoop.


De bijbel van de Nederlandse keuken

Janneke Vreugdenhil
€ 33.99

Janneke neemt je mee op een culinaire reis door Nederland. En ja, daar horen worstenbroodjes bij en het ultieme recept voor boerenkoolstamppot, maar ook nog heel veel meer recepten uit alle Nederlandse windstreken


À la minute

Mari Maris
€ 31.99

Van de groentekoningin een boek met simple en heerlijke groentegerechten. Smaakvol en origineel, zoals we van Maris gewend zijn.


Jaguarman

Raoul de Jong
€ 22.99

Op zoek naar zijn voorouders, gaat de schrijver op onderzoek in Suriname. Hij vindt een verleden vol slavernij en duisternis, maar ook vol hoop en levenskracht. En wie is de jaguarman?


Een boek over brood

Issa Niemeijer-Brown
€ 30.00

Met meel, zout, gist, en water en wat begrip, gevoel en intuïtie kom je een heel eind wanneer je een topbrood wil bakken. Dit boek vertelt hoe ze dat doen bij de vermaarde bakkerij van de Gebroeders Niemeijer in Amsterdam.


De hele vis - Het kookboek

Josh Niland
€ 32.99

Laat je inspireren door dit kookboek met meer dan 60 recepten voor het bereiden van talloze vissoorten: van vis-cassoulet en geroosterd merg van vissenbotten tot aan de echte perfecte fish-and-chips.


Ilyas

Ernest van der Kwast
€ 22.99

De nieuwe roman van de schrijver van Mama Tandoori en De IJsmakers is ook weer een heerlijk verhaal waarin humor, drama en ontroering in elkaars verlengde liggen


Van Oorschot 75 jaar

Van Oorschot koop je blind
€ 5.99

In het kader van Uitgeverij Van Oorschoot 75 jaar uitgegeven. Een envelop met daarin een boekje met een kort jubileumverhaal van bijvoorbeeld Stephan Enter, Otto de Kat, Jannie Regnerus, Marijke Schermer of een van de andere negen schrijvers.


Maandag
12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 19:00

Zaterdag
10:00 - 17:30

Zondag
13:00 - 17:30