Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Russische sprookjes

Thé Tjong-Khing
€ 19.99

Onze tip van de week! Baba Jaga en 13 andere prachtige Russische sprookjes vertelt en geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Een prachtig voorleesboek met verhalen uit alle windstreken van het Russische rijk.


Rotterdam/Dresden

Otto Snoek
€ 33.00

Panoramafoto's van beide steden worden naast elkaar geplaatst en de overeenkomsten zijn opvallend. Beide steden zijn in WOII gebombardeerd en allebei zijn ze herbouwd en nu dynamische stedelijke centra. Snoek verbindt de geschiedenis van beide steden met zijn foto's.


Altijd dichtbij

Mark Janssen
€ 16.95

Omgaan met het verlies van een oma; dat de herinneringen ervoor zorgen dat oma er nog is. Mark Janssen vertelt het in mooie poetische teksten die zijn voorzien van prachtige zwartwit tekeningen. Een prentenboek vol troost en hoop.


De bijbel van de Nederlandse keuken

Janneke Vreugdenhil
€ 33.99

Janneke neemt je mee op een culinaire reis door Nederland. En ja, daar horen worstenbroodjes bij en het ultieme recept voor boerenkoolstamppot, maar ook nog heel veel meer recepten uit alle Nederlandse windstreken


À la minute

Mari Maris
€ 31.99

Van de groentekoningin een boek met simple en heerlijke groentegerechten. Smaakvol en origineel, zoals we van Maris gewend zijn.


Jaguarman

Raoul de Jong
€ 22.99

Op zoek naar zijn voorouders, gaat de schrijver op onderzoek in Suriname. Hij vindt een verleden vol slavernij en duisternis, maar ook vol hoop en levenskracht. En wie is de jaguarman?


Een boek over brood

Issa Niemeijer-Brown
€ 30.00

Met meel, zout, gist, en water en wat begrip, gevoel en intuïtie kom je een heel eind wanneer je een topbrood wil bakken. Dit boek vertelt hoe ze dat doen bij de vermaarde bakkerij van de Gebroeders Niemeijer in Amsterdam.


De hele vis - Het kookboek

Josh Niland
€ 32.99

Laat je inspireren door dit kookboek met meer dan 60 recepten voor het bereiden van talloze vissoorten: van vis-cassoulet en geroosterd merg van vissenbotten tot aan de echte perfecte fish-and-chips.


Ilyas

Ernest van der Kwast
€ 22.99

De nieuwe roman van de schrijver van Mama Tandoori en De IJsmakers is ook weer een heerlijk verhaal waarin humor, drama en ontroering in elkaars verlengde liggen


Van Oorschot 75 jaar

Van Oorschot koop je blind
€ 5.99

In het kader van Uitgeverij Van Oorschoot 75 jaar uitgegeven. Een envelop met daarin een boekje met een kort jubileumverhaal van bijvoorbeeld Stephan Enter, Otto de Kat, Jannie Regnerus, Marijke Schermer of een van de andere negen schrijvers.


Petite Passport #2

€ 20.00

'Slow down and take it all in' met dit magazine vol plaatsen en plekken van schoonheid. Je zou gelijk het vliegtuig in willen springen en de hotels, de cafés, de musea en de steden willen bezoeken, maar vooralsnog moeten we het doen met de foto's en de beschrijvingen, en wegdromen.


Gloei!

Edward van de Vendel
€ 22.50

Bundel met interviews met jongeren die vertellen over liefde, woede, ambities en geaardheid. Allemaal anders en hier en daar hetzelfde. Mooie, ontroerende verhalen en elk interview wordt voorafgegaan door een gedicht van Edward van de Vendel en een getekend portret door Floor de Goede.


Earthlings

Sayaka Murata
€ 14.95

Verschenen in Engelse vertaling van de schrijfster van Convenience Store Woman een verhaal over vriendschap en trouw in de meest buitenissige omstandigheden.


Koot en Bie Encyclopedie

Richard Groothuizen
€ 39.99

Van Geilneef tot De Vieze Man, van Cor van der Laak tot Meneer Foppe. De schrijver heeft minitieus alle typetjes die Kees van kooten en Wim de Bie hebben vormgegeven gecatagoriseerd, op alfabet gezet en per aflevering gerangschikt. Bovendien ook nog overvloedig voorzien van leuke informatie. Deze heidense klus is prachtig uitgegeven en een schitterend eerbetoon aan de meesters van de satire en de ironie. 


De vrijheid van drinken

Alek Dabrowski
€ 17.50

Een kroegentocht langs Rotterdamse cafés waarvan sommige er nog zijn en andere 2020 niet hebben gehaald. Dabrowski deelt zijn herinneringen aan de avonden en nachten die hij doorbracht in cafes, bars, jeugdhonken en overige schuilplaatsen voor dranklustigen. De anekdotes en treffende beschrijvingen laten de lezer in melancholie en verlangend naar een goed glas achter.


Hoe alles begon

Bouwine Bergsma & Adriaan Bijloo
€ 22.00

Een grote knal en het feest kon beginnen. Van oerknal tot waar we nu zijn wordt uit de doeken gedaan in dit riant geïllustreerde boek over de geschiedenis van de aarde. 


Modern one sketch a day

€ 19.95

Prachtig schetsboek in dagboekvorm. Elke dag een halve pagina voor een tekening van iets opmerkelijks of doodgewoons.


For your eyes only

Wim de Jong
€ 30.00

Een collectie blootfoto's. Van glamourportret tot huis-, tuin- & keuken-pin-up, alles uit de verzameling van de schrijver die we kennen van o.a. Stadskookboek Rotterdam, Met de mannen en Op de fiets. Ook te zien in de Kunsthal.


Flavour

Ottolenghi
€ 32.00

Een nieuw kookboek van kookgoeroe Ottolenghi is altijd een feest. Weer boordevol recepten vol groentes en kruiden. Mooie omslag ook. De kleurige rokken van de ui voel je onder je vingers bobbelen


De gijzelaar en de bastaard

Arend van Dam
€ 15.99

Filips Willem, de dertienjarige zoon van Willem van Oranje, wordt meegenomen door soldaten. De Spaanse koning noemt hem zijn ‘speciale gast’, maar Filips Willem weet wel beter: hij wordt gegijzeld. Een krachtig waargebeurd verhaal over familie, loyaliteit en identiteit ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog.


Maandag
12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 19:00

Zaterdag
10:00 - 17:30

Zondag
13:00 - 17:30