Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Polderjapanner

Fumiko Miura
€ 22.50

Paulien Cornelisse verbaast zich over de eigenaardige gewoontes van de inwoners van Japan, maar Japanners verbazen zich ook over Nederland. Zoals blijkt uit dit boek. Vreemd volk die Nederlanders.


De aarde volgens W.F. Hermans

Salomon Kroonenberg
€ 29.99

Welke rol spelen de aardwetenschappen in de boeken van W.F. Hermans? Kroonenberg onderzocht hoe één van Nederlands grootste schrijvers zijn wetenschappelijke kennis verwerkte in zijn verhalen en deed een aantal opmerkelijke ontdekkingen.


Over gehaktballen

Saskia de Jong
€ 14.99

Jeugdboek over het nut van poëzie, verdriet en hoe de hond van oma toch kon blijven.


Naar een nieuw Troje

Imme Dros & Harrie Geelen
€ 17.99

Imme Dros tovert een beroemd verhaal uit de oudheid om naar een toegankelijk verhaal voor de jeugd. Ditmaal de vertelling over de held Aeneas, over zijn omzwervingen, avonturen en heldendaden.


De onzichtbaarheid van de vrouw van de prehistorie tot nu

Marylène Patou-Mathis
€ 24.99

Patou-Mathis ontmantelt de seksistische vooroordelen die lange tijd het beeld van prehistorische vrouwen hebben bepaald, en werpt zo een nieuw licht op de plaats van deze vrouwen in de geschiedenis.


Iemand zijn

Joep Dohmen
€ 45.00

Leren omgaan met de vele versnellingen in het leven en met meer aandacht voor het hier en nu, elkaar waarderen en de onderlinge verschillen verdragen. Joep Dohmen schreef een zoektocht naar praktische wijsheid die ons daarbij kan helpen.


Pose

Basje Boer
€ 26.99

Film geeft ons voorbeelden om naar te leven en rollen om te spelen, maar wat betekent het als de realiteit verstrikt raakt met verhalen? En wat betekent het voor een vrouw om zichzelf terug te zien in stereotiepe rollen – slachtoffer, godin of femme fatale?


The Analog Sea Review - number four

€ 20.00

Prachtige periodieke uitgave. Dit is nummer vier en deze editie bevat verhalen van onder anderen Joan Didion, Samuel Beckett, Nan Shepherd, maar ook teksten van Paul Simon en Leonard Cohen, en mooi geïllustreerd. Analoog genieten.


Zam Zam

Anne Vegter
€ 21.99

De lyrische, activistische en verhalende gedichten die Anne Vegter schreef tijdens haar Rotterdamse stadsdichterschap. Mooi in vorm en taal en door beeldend kunstenaar Kamiel Verschuren voorzien van een origineel fotoverslag van de Maasstad en compagnon Xandra Nibbeling tekende voor een begeleidend essay.


Ik denk dat ik ontvoerd ben

Pim Lammers
€ 16.99

Sprankelend poëziedebuut vol gedichten over de bijzondere band met broers, zussen, vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes. Over traditionele of juist heel moderne families. Sarah van Dongen maakte er eigenzinnige illustraties bij vol humor.


De echte Rotterdammer komt van buiten

Paul van de Laar en Peter Scholten
€ 22.50

De geschiedenis van Rotterdam als migratiestad. Al eeuwenlang komen kooplieden, werkzoekenden en vluchtelingen naar de havenstad aan de Maas. Dit boek geeft een overzicht van deze turbulente geschiedenis.


In Betweenness

Lili Almog
€ 55.00

Met dit fotoboek toont Almog een artistieke weergave van gesluierde vrouwen en ze geeft de gemeenschappelijkheid en complexiteit van de vrouwelijke conditie weer. Ze roept hiermee vragen op over vrijheid en geloof en hoe die waarheden naast elkaar kunnen bestaan in de moderne tijd.


The impossibility of silence

€ 20.00

Voor kunstenaars, ontwerpers en fotografen die willen schrijven over hun roeping en cultuur heeft schrijver, ontwerper, kunstenaar en docent Ian Lynam een overvloed aan inspirerende ideeën.


Picture Books of Kawanabe Kyosai

€ 15.95

Traditionele Japanse kunstenaar Kawanabe Kyosai (1831–1839) creëerde fascinerende karikaturen van mensen, skeletten, dieren en monsters. Door velen beschouwd als de maker van het eerste mangatijdschrift in 1874.


Het voorjaar gaat door

David Hockney & Martin Gayford
€ 29.90

In La Grande Cour, de eeuwenoude Normandische boerderij, wachtte Hockney op de komst van de lente en voerde intense gesprekken met kunstrecensent Martin Gayford. Geïllustreerd met een selectie van Hockneys nieuwe, nog ongepubliceerde Normandische iPadtekeningen en schilderijen, en o.a. met werk van Monet, Van Gogh, Bruegel. Een opbeurend kunstmanifest.


Heks! Heks! Heks!

Jente Posthuma
€ 21.99

Wie waren die vrouwen uit de sagen werkelijk: geen monsters of heiligen, maar seksuele wezens – op leeftijd – met een eigen wil, een rijk innerlijk leven en tegenstrijdige eigenschappen. Net echte mensen dus.


Een zomerse zondag

Gerda Dendooven
€ 16.99

TIP! Een prachtig prentenboek over de kunst van het Vlaams Expressionisme.


Shy

Max Porter
€ 21.99

Een paar opmerkelijke uren uit het leven van een tiener. Hij wandelt de nacht in en luistert naar de stemmen in zijn hoofd: die van zijn leraren, zijn ouders, de mensen die hij pijn heeft gedaan, de mensen die van hem proberen te houden.


Heerlijke nieuwe wereld

Aldous Huxley
€ 20.00

Prachtige nieuwe uitgave van deze indrukwekkende klassieker. Nu met een voorwoord van Yuval Noah Harari en van Margaret Atwood. Briljante toekomstfantasie die steeds meer werkelijkheid wordt.


1, 2, 3 ... couleur! L'Autochrome exposée

€ 10.50

Autochrome symboliseert de komst van kleur in de fotografie. Het verscheen in 1907 en na een grote rage, raakte het geleidelijk in een lange periode van vergetelheid. Deze uitgave laat een aantal schitterende voorbeelden zien van deze (bijna) vergeten fototechniek.


Maandag

12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 18:00

Zaterdag
10:00 - 17:00

Zondag
12:00 - 17:00