Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Een plek voor jezelf

Michael Pollan
€ 24.99

Twee jaar lang werkt Michael Pollan aan zijn ultieme droom: het ontwerpen en bouwen van een klein huisje in zijn tuin op het platteland van Connecticut: een plek om te lezen, te schrijven en te dagdromen.


Mijn snelle moestuin

Ortrud Grieb
€ 18.99

Radijsjes, salades en spinazie behoren tot de sprinters in de moestuin: ze ontkiemen binnen enkele uren en hebben maar een paar weken nodig tot de oogst. Groenten kweken voor ongeduldigen.


Oh the world Ah the world

A.L. Snijders
€ 24.50

Zijn laatste zkv's. 54 zijn er verzameld in deze bundel en voor het merendeel geschreven in 2021. Tevens is er een aantal facsimile-versies van brieven van Snijders toegevoegd. Saluut van en aan de beste zeerkorteverhalenschrijver van Nederland.


Tove Ditlevsen, de biografie

Jens Andersen
€ 24.99

Biografie van de schrijver van de vermaarde, autobiografische Kopenhagen-trilogie: Kindertijd; Jeugd en Afhankelijkheid. Ditlevsen schreef autofictie, lang voordat dat woord werd uitgevonden en Jens Andersen  schreef met behulp van nieuwe bronnen een genuanceerd portret van de flamboyante en compromisloze schrijver.


Normaal zijn is gevaarlijk

Rosa Montero
€ 24.99

Montero ontdekte dat er een verband bestaat tussen creativiteit en hoogsensitiviteit, paranoia en schizofrenie. Zeker bij schrijvers, en ze gaat speciaal in op vrouwelijke auteurs, die niet alleen tegen hun eigen demonen moesten strijden, maar ook tegen seksisme en repressieve man-vrouwverhoudingen.


De Verenman

Mieke van der Linden
€ 24.50

Fotoboek over de Rotterdamse straatkunstenaar, fashionisto en performer Ahmed, beter bekend als 'de Verenman'. Deze verrassende verschijning in Rotterdam-West is vijf jaar lang gevolgd en dit boek is een weerslag van zijn outfits, muziek en tijdelijke kunstinstallaties.


De woelige wereld van de worm

Noemi Vola
€ 22.50

Er valt veel te ontdekken aan het gedrag, de eetgewoontes, het onderaardse leven en de verschillende tinten roze die dit glibberige beestje kan aannemen. Waar dient zijn staart voor? En waarom blijft hij volharden in het graven van eindeloze tunnels in de aarde? Het verhaal volgt één worm in het bijzonder tijdens een tragisch verlies van zijn betere helft (ook bekend als de staart van de worm). Een heerlijke mix van wetenschappelijke observaties en rake ironie.


Zebedeus en het ganzenbord van Wisse

Koos Meinderts
€ 17.50

Een wonderlijk avontuur van toeval en geluk, van vallen en opstaan. Een lichtvoetig, maar ook filosofisch reisverhaal over het leven – een spel dat je niet kunt winnen, maar ook niet verliezen. Je kunt het alleen maar spelen. Met schitterende illustraties van Annette Fienieg. 


Morgen misschien de toekomst

Sarah Watling
€ 27.50

Dit boek gaat over de vrouwen die in de jaren dertig van de vorige eeuw naar Spanje trokken om in de Spaanse Burgeroorlog te strijden tegen het fascisme. Velen vonden er een vorm van vrijheid die thuis ondenkbaar was.


De groene smaakbijbel

Niki Segnit
€ 32.99

De vegetarische opvolger van 'De smaakbijbel' bespreekt 90 smaken, van boerenkool tot cashew en van granaatappel tot pistache.Klassieke combinaties, zoals honing en yoghurt, komen aan bod, maar ook eigentijdse, zoals kurkuma en gember of zwarte bonen en avocado. En meer dan 500 lemma's met smaakverhalen, proefnotities en recepten om de essentie van elk ingrediënt levendig te beschrijven.


Winterbloeiers

Yentl van Stokkum
€ 21.99

'Benauwd en alert', 'broeierig', 'zinderende eruptie', 'rauwe en tedere beelden'. De quotes liegen er niet om. Maar op de omslag van deze dichtbundel staan lychees afgebeeld. Een stekelige vrucht met een verrassend fijnzinnig smakende inhoud. Misschien zegt dat genoeg.


Lee Miller - photographs

Anthony Penrose/Kate Winslet
€ 41.95

Fotograaf, fotojournalist, model, oorlogscorrespondent: Lee Miller was het allemaal. Hier een selectie van haar foto's voorzien van een voorwoord van Kate Winslet en een introductie van Anthony Penrose.


Diep in het bos

Philippe Jalbert
€ 19.95

Ga op zoek naar meer dan 100 dieren en indringers in een fascinerend en mysterieus bos. De dieren verbergen zich in schitterende, minitieus getekende pentekeningen van groot formaat


Goethe schterft

Thomas Bernhard
€ 19.50

De hele thematiek van het imposante oeuvre van Thomas Bernhard komt aan bod in de prachtige vier verhalen in deze bundel.


Reis naar Suriname

Pierre Jacques Benoit
€ 79.00

In 1839–1840 verscheen Voyage à Surinam van de Belgische kunstenaar en reiziger Pierre Jacques Benoit. 160 jaar na de formele afschaffing van de slavernij in Suriname verschijnt de Voyage à Surinam nu opnieuw in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm. Deze facsimile-editie, met een vertaling van Ger Leppers en een woord vooraf van Ellen Ombre, wordt ingeleid door Carl Haarnack en Garrelt Verhoeven.


Missen als een ronde vorm

Hanne Hagenaars
€ 33.00

Kunst als een 'in memoriam'. Bevat gedichten, persoonlijke teksten, werken van Hanne Hagenaars en teksten gebaseerd op kunstwerken van anderen. Een boek over verlies, rouwen, missen en rituelen.


Japan - Het vegetarische kookboek

Nancy Singleton Hachisu
€ 49.99

TIP! Schitterend kookboek met 250 vegetarische recepten uit de Japanse keuken. Elegante eenvoud in combinatie met prachtige foto's.


Waar ik ophoud

Arthur Eaton
€ 20.00

TIP! In de spreekkamer van psycholoog, filosoof en schrijver Eaton. In vrij associërende essays laat hij ons kennismaken met zijn leermeesters en inspiratiebronnen en zijn ideeën over psychoanalyse.


De vuurrvogelgeneratie

Sandra Smets
€ 25.00

De Rotterdamse kunstenaarswereld tijdens de bezettingsjaren. Het boek zoomt in op tientallen kunstenaars die zich ieder op hun eigen manier tot het bombardement en het nationaalsocialisme verhielden. Dilemma's en pijnlijke keuzes waar lange tijd geen aandacht voor was.


De Kunstmeisjes - Meer dan Muze

Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza, Renée Schuiten-Kniepstra
€ 24.99

De Kunstmeisjes over de levens en het werk van tientallen vrouwen die de kunstwereld hebben opgeschud en verrijkt. Niet alleen de eigenzinnige makers, maar ook hun verrassende muzen en machtige mecenassen komen aan bod. En het gaat ook over de opzienbarende manoeuvres die ze soms moesten uithalen om maatschappelijke barrières te omzeilen. 26 september zijn De Kunstmeisjes bij Van Gennep!


Maandag

12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 18:00

Zaterdag
10:00 - 17:00

Zondag
12:00 - 17:00