Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Heel de wereld wordt wakker

€ 39.99

De 333 mooiste Nederlandse en Vlaamse gedichten voor kinderen, geschreven tussen 1990 en nu. Samengesteld door Jaap Robben en geïllustreerd door Sebastiaan Van Doninck. Bekroond met een Zilveren Griffel.


Misjka

Edward van de Vendel & Annet Schaap
€ 17.99

Roya krijgt eindelijk met haar ouders en broers een huis in Nederland en daar hoort een huisdier bij. Het wordt een schattig dwergkonijntje, en ze noemt het Misjka. Roya begint aan Misjka te vertellen over de vlucht uit haar land - Bekroond met de Gouden Griffel en een Zilveren Penseel.


Mijn huis is jouw huis

Yvonne Jagtenberg
€ 8.25

Het prentenboek van de Kinderboekenweek is dit jaar een prachtig in groot formaat uitgegeven verhaal van Yvonne Jagtenberg. Over een klein huis waar iedereen welkom is. Een groot boek voor een klein prijsje!


Lekker Japan

€ 22.99

Gids van Lonely Planet met tips en tricks om in Japan culinair uit de voeten te kunnen. Elk aspect van de lokale eet- en drinkcultuur komt aan bod: van regionale specialiteiten tot restaurantetiquette en handige zinnetjes.(Deze gids is er ook voor Italië. Wellicht is dit het begin van een reeks.)


Soep-er

Janine de Roode
€ 25.99

'R' in de maand en het water kletst tegen de ruiten dus soep op tafel. Hartverwarmende (maar ook andere lichaamsdelen!) soeprecepten uit alle windstreken. Uiensoep met bourbon & gerijpte cheddar; zoeteaardappelsoep met kokosmelk & rode linzen of authentieke Singapore laksa met kip & kokosmelk, het staat er allemaal in.


Eenpansbijbel

Julius Jaspers
€ 34.99

Nummer 34 van de Kookbijbelreeks is gewijd aan makkelijke recepten die je in één pan kunt bereiden. Soepen, stoven, pasta- en rijstgerechten, hoofdgerechten met vlees of vis, en natuurlijk vega, maar ook zalig zoet. Wat je allemaal met één pan kunt doen!


Meer troost

€ 27.50

Troostrijk boek voor de moeilijke momenten. Een tweede bundel met aangrijpende illustraties rond rouw en rouwverwerking met troostende brieven en teksten.


Schrift Yoko

€ 11.95

Geen boek maar een lekker groot schrift om zelf in te schrijven. Wel gemaakt van hoogwaardige papierresten uit het boekenvak. En zorvuldig en met toewijding in elkaar gezet door mensen die een klein steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met een omslag van uit de papierbak geredde pagina’s uit het boek 'Mensendieren' van Yoko Heiligers.


Every day is a new day - scheurkalender

Karel Martens
€ 30.00

Een scheurkalender voor 2024 van de Nederlandse grafisch ontwerper Karel Martens. Elke dag van het jaar is uniek en oorspronkelijk opgebouwd met behulp van Martens kenmerkende methode om van gevonden metalen monoprints in boekdruk te printen en die vervolgenste te digitaliseren.


Edvard Munch Pop-Ups

Courtney Watson McCarthy and Bjorn Arild Ersland
€ 39.95

De bekendste kunstwerken van Munch als 3D-pop-ups. De Vrouwen op de Brug, Vrouw met Klaprozen, Het Gebouw van de Winterstudio, Kinderen in het Bos, De Gele Boomstam en de iconische Schreeuw. Met verklarende teksten en schetsen van Munch.


Baumgartner

Paul Auster
€ 22.99

Eindelijk! Een nieuw boek van Paul Auster. Dit maal over Sy Baumgartner die 71 jaar is en bijna met pensioen gaat, een diep liefde heeft voor zijn overleden vrouw en in toenemende mate verstrikt raakt in spiralen van herinneringen.


Neuswijzer - geuratlas van de lage landen

€ 29.90

Kleur- én geurrijk geïllustreerd standaardwerk over de rol van de geur in (streek)taal en cultuur, evolutie en biologie, geschiedenis en psychologie in de Lage Landen. Ontdek de spannende wereld van moleculen en receptoren, en de geuren die zorgen voor afkeer en opwinding.


The Curry Guy - Één pan

Dan Toombs
€ 29.95

150 nieuwe recepten voor geurige eenpansgerechten bomvol smaak van 'Curry Guy' Dan Toombs. Van (maaltijd)soepen uit India, Sri Lanka en Thailand, kruidige stoofpotjes uit Maleisië en Singapore tot en met wat minder bekende maar overheerlijke currygerechten uit Zuid-Afrika.


Ik kan koken

Hifumiyo Davidson
€ 25.00

Basiskookboek voor het hele gezin. Met veel illustraties waarin stap voor stap getoond wordt hoe je een gerecht bereidt. Van omelet tot zelfgemaakte pizza en van chocolademousse tot appeltaart. Maar ook jam koken, bananenbrood bakken, kauwgum of limonade maken: het staat er allemaal in.


Atelier

Stephan Vanfleteren
€ 69.95

De afgelopen twaalf jaar heeft Vanfleteren  intensief gewerkt in zijn daglichtstudio aan huis. 'Atelier' is een verzameling van dat werk. De fotograaf omarmt bekende persoonlijkheden en anonieme mensen. Hij inspecteert en legt de groeven in het gezicht van een oude visser en de hand van Nick Cave vast op dezelfde voorwaarden als een strandgekamde fles.


De Grote Nederlandse Kunstkalender 2024

€ 49.95

TIP! Ook voor 2024  hebben kunstenaars uit alle kunstdisciplines de 366 dagen (schrikkeljaar!) gevuld met originele kunstwerken of andere uitingen van creativiteit. Elke dag een verrassing!


Trilling/Tremor

Teju Cole
€ 23.99

Met Tunde, fotograaf en docent, als hoofdpersoon vlecht Teju Cole een prachtig verhaal over literatuur, muziek, ras en geschiedenis. Bijzondere schrijver, bijzonder boek (Engelse editie €19,95)


De Aanschouw

€ 29.95

Overzicht van de kunstwerken die tentoongesteld werden in de kleinste galerie van Rotterdam 'De Aanschouw'. Wat begon als een intitatief van Frank Taal op 1 juli 2001 gaat door tot op de dag van vandaag. 1100 kunstwerken in de vitrine aan de gevel van het roemruchte café De Schouw.


Brutto

Russell Norman
€ 34.99

De opvolger van de culinaire klassieker 'Polpo'. Ditmaal over de eenvoudige (met maar weinig ingrediënten) maar uitzonderlijk goede keuken van Florence.


Achter de bergen

Bas van Oort
€ 23.50

Een ode aan de frisse berglucht. Vol met verhalen over deze bergketen en de verrassende ontmoetingen die de schrijver daar had en de avonturen die hij beleefde.


Maandag

12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 18:00

Zaterdag
10:00 - 18:00

Zondag
12:00 - 18:00