Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


Het lied van de spreeuw

Octavie Wolters
€ 17.50

Prachtige linosnedes die het verhaal illustreren van een spreeuw die wil zingen over de schoonheid van het alledaagse. 


Het groene geluk

Eline van Lancker
€ 24.99

De natuur als heelmeester van de geest. Wildplukken, bosbaden, vogelspotten, tuinieren, het is als balsem voor de ziel.


Edouard Louis

Veranderen: methode
€ 22.99

Veranderen? Ja, maar hoe? In dit boek vertelt Louis hoe hij wil ontsnappen aan zijn verstikkende en achtergestelde jeugd in Noord-Frankrijk.  Om dat te bereiken zal hij tot tweemaal toe zijn leven totaal veranderen; hij laat zijn kansarme geboortedorp achter voor een nieuw leven op de middelbare school in Amiens, om daar vervolgens zijn beste vriendin in de steek te laten om toegang te krijgen tot de elite van Parijs.


Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes

Koos Dijksterhuis
€ 27.99

Schelpdieren in alle soorten en vormen, tweekleppig of slakvormig, en ook nog een avontuurlijk seksleven. Een boek vol over deze verbazingwekkende wereld.


Autonomie - Een zelfhulpgids

Miriam Rasch
€ 16.99

Met 'Frictie' won zij vorig jaar de Socratesbeker en met 'Autonomie' schreef zij weer een toegankelijk filosofieboek dat ditmaal helder, scherp en met humor ingaat op de vraag 'Wat is autonomie?'.


Over vrijheid

Maggie Nelson
€ 24.99

Zij verraste eerder met 'De argonauten' en 'Bluets'. In 'Over vrijheid' verkent ze het begrip vrijheid en wat de beperkingen zijn. Bijvoorbeeld: Plicht, discipline, hoe verhouden zij zich tot vrijheid, en zo tast zij de ruimte af rondom dit te pas en te onpas gebruikte begrip.


Handleiding hoe mens te zijn

Sophie Mort
€ 21.99

Hoe moeten we eigenlijk mens zijn?  Dr. Sophie Mort steekt een helpende hand toe.


Schildpad en ik

Marit Törnqvist
€ 17.99

TIP! Problematische vriendschap tussen een jongen en een schildpad. De schildpad wordt namelijk groter en groter. Wat nu? Mooi verhaal met prachtige ontroerende illustraties.


Onder het luchtspoor

Peter Swanborn
€ 21.99

Goed verhaal over een groep jonge kunstenaars in Rotterdam in de jaren tachtig, tijden van bijstand; woningnood en jeugdwerkeloosheid. Sterke roman van dichter Peter Swanborn.


The Gentlewoman

€ 22.00

Lente '22 editie van dit fantastische prachtige vrouwentijdschrift over, van en met geweldige vrouwen met op de cover 'Russian Doll' Natasha Lyonne.


I Deliver Bento Boxes to the Houses of Old People Living Alone

Atsushi Fukushima
€ 39.30

Met zijn foto's daagt Fukushima ons uit om enkele onmiskenbare waarheden te overwegen over een vergrijzende samenleving, de zorg voor ouderen, de dood en het leven op hoge leeftijd.


De draaischijf

Tom Lanoye
€ 25.99

Vuistdikke leespil van de Vlaamse meester van de bloemrijke taal. In deze roman raken drie innig verbonden levens vermalen door kunst en collaboratie, lafheid en nietsontziende ambitie. In het centrum van deze meesterlijke vertelling staat Alex Desmedt die zich heeft opgewerkt tot directeur-generaal van meerdere Antwerpse theaters. Hij heeft er alles voor over om die positie te behouden. Ook in tijden van oorlog.


Opruimen! Die wereld

Ursus Wehrli
€ 14.90

Chaos, wirwar en wanorde? Wehrli weet er wel raad mee en brengt orde en ruimt op.


Stern111

Lutz Seiler
€ 26.99

Twee dagen na de val van de Muur verlaten Inge en Walter Bischof hun oude leven in het Oost-Duitse Gera en het avontuur begint. Hun zoon Carl raakt verzeild in duistere zaken en een oorlog om de leegstaande panden in Oost-Berlijn. Spannend verslag van de chaos na Die Wende.


Het vuur redden

Guillermo Arriaga
€ 29.99

Corruptie en maatschappelijke ongelijkheid, en een verzengende liefdesfeschiedenis in het bruisende Mexico. Van de auteur van De ontembare.


Contact

Marijn de Jong & Rafaël Philippen
€ 29.95

Twee fotografen lopen samen tijdens corona dezelfde routes. Op anderhalve meter zien zij de wereld anders. Het fotograferen is anders, digitaal, smatphone en analoog 6x6, en het perspectief is verschillend. Interessant beelddocument van Rotterdam in een pandemische tijd.


De vele gezichten van melancholie

€ 21.50

TIP! Een gevarieerd portret van een ondergewaardeerde gemoedstoestand. Van 'The school of life' van Alain de Botton.


School voor zotten

Sasja Sokolov
€ 23.50

Bewoner van een inrichting voor geestelijk gehandicapten probeert in het reine te komen met de dood van zijn dierbare mentor en met zijn onbeantwoorde liefde voor zijn lerares. Herinneringen vallen samen met het heden, de doden zijn nog in leven en de geliefde is alom aanwezig. Maar het laat zich ook lezen als een metafoor voor Poetins Rusland. Met nawoord van Maxim Osopov.


It don't mean a thing

Saul Leiter/Paul Auster
€ 39.60

58 foto's van Saul Leiter met het verhaal "It Don't Mean a Thing" van Paul Auster. Zwart-wit- en kleurenfoto's van Leiter van 1947 tot de jaren zeventig - met veel nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen - worden gecombineerd met Austers verhaal over onderling verbonden levensgebeurtenissen en toevallige ontmoetingen. Reflecties op New York City, met zijn stedelijke ritme, mensen en plaatsen, zijn prominent aanwezig in het werk van zowel fotograaf als schrijver, en vormen een verbindende focus voor het boek. Een herdruk van de originele editie van 2017.


Detransitie, baby

Torrey Peters
€ 20.00

Reese had het goed voor elkaar: relatie, appartement, een baan, alles prettig en fijn. Een leven waar de meeste trans vrouwen van dromen. Dan gaat alles op zijn kop en krijgt het leven een compleet andere wending. 'Boek van het jaar' schreef NRC.


Maandag

12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 18:00

Zaterdag
10:00 - 17:00

Zondag
12:00 - 17:00